- CIDERY
- Cider sedmičky
- Cidérka cider Hýl na bazu
Cidérka cider Hýl na bazu
- CIDERY
- Cider sedmičky
- Cidérka cider Hýl na bazu
Cidérka cider Hýl na bazu
Špeciálny cider so slivkou. Vznikol zo suchého cideru, v ktorom sa macerovali slivky. Získal tak unikátnu farbu, arómu i chuť, ktorá výborne doplnila jablká. Vznikol výborný pomer, kde ucítite najprv jablká a potom prevládnu slivky. Nečakajte žiadnu sladkú limonádu, ale vyvážený perlivý cider sekt. Špeciál je nalahvovaný vo veľmi obmedzenom množstve. viac
Špeciálny cider so slivkou. Vznikol zo suchého cideru, v ktorom sa macerovali slivky. Získal tak unikátnu farbu, arómu i chuť, ktorá výborne doplnila jablká. Vznikol výborný pomer, kde ucítite najprv jablká a potom prevládnu slivky. Nečakajte žiadnu sladkú limonádu, ale vyvážený perlivý cider sekt. Špeciál je nalahvovaný vo veľmi obmedzenom množstve. viac
Zloženie:
Čiastočne fermentovaná jablčná šťava, bazová šťava, bazový kvet, siričitany, sýtené CO₂. Sediment je znakom prírodného charakteru nápoja a nie je teda na škodu. Chráňte pred slnkom a mrazom. Najlepšie chutí vychladené. Každé jablko je iné, preto sa chuť, farba a aróma líšia pri každej šarži. Cider nie je určený na archiváciu.
Každý cider má tak v sebe menšie množstvo zvyškového cukru (podobne ako víno). Jeho množstvo sa líši podľa miery prekvasenia. Sladšie cidery sú zastavené skôr, takže nestihli úplne prekvasiť a zvyškového cukru je teda viac. Cider však v Cidérke nepasterizujú a sterilne nefiltrujú, a preto dozrieva a ľahko prekvasuje vo fľaši. Preto sa v čase množstva zvyškového cukru trochu znižuje a naopak zvyšuje nasýtenie fľaše. Ten najlepší cider nevyrábajú ľudia, ale príroda. V Cidérke s láskou skladajú dohromady ingrediencie, na všetko dohliada a teší sa z výsledku. Všetko začína pri jablkách. Vyberajú tie najlepšie z moravských sadov a fariem. Len vďaka nim si cider môže zachovať plnú ovocnú chuť a pritom byť svieži a ľahký.